Адипінова кислота, харчова добавка групи антиоксидантів Е- 355 Кислота адипінова. виробництво Німеччина.
220 ₴/кг
- В наявності
Хімічна формула: С6O4Н10.
Міжнародна назва: Adipic Acid.
Синонім: гександиова кислота, 1,4-бутандикарбонова кислота.
Паковання: мішки по 25 кг, біжи по 500 кг, фасування від 1 кг.
Зовнішній вигляд адипінової кислоти — кристалічний порошок. Білі кристали адипінової кислоти легко розчиняються в спирті та ефірі, важко розчинні в воде.
Адипінова кислота — двоснова передня карбонова кислота. Гександієва кислота всіма хімічними властивостями, характерними для карбонових кислот. Утворює солі, більшість з яких розчинне у воді.
Країна-виробник: Германия
Температура зберігання: 25 °C
Масова частка окислюваних речовин у перерахунку на щавлеву кислоту, %, не більш ніж: 0,006
Температура плавлення, °C: 330
Масова частка води, %, не більш ніж: 0,27
Масова частка золи, %, не більш ніж: 0,003
Масова частка азотної кислоти, %, не більш ніж: 0,001
Зовнішній вигляд: Біла кристалічна речовина
Масова частка основної речовини, % не менш ніж: 99,8
Цвітність розплавлення за платиново-кобальтовою шкалою, од. Хазена не більш ніж 50
Масова частка заліза, %, не більш ніж: 0,0005
Цвітність за платиново-кобальтовою шкалою, одиниць Хазена, не більш ніж: 30
Сфера застосування адипінової кислоти:
Крім харчової промисловості, адипінова кислота широко застосовується в хімічній промисловості. Так, майже 90% усієї виробленої кислоти використовують як сировину під час виробництва полігексаметиненадипінаміду, а також її ефірів і поліуретанів. Застосовують кислоту для видалення матеріалу, що залишився після заповнення швів між керамічними плитками, а також під час виробництва засобів, призначених для видалення накипу.
Адипінова кислота має всі хімічні властивості, характерні для карбонових кислот.
Вона утворює солі, більшість з яких розчинні у воді. Легко етерифікується в моно- та діефіри. З гліколями утворює поліефіри. Ефіри адипінової кислоти використовуються як пластифікатори та мастильні олії.
Основний компонент різних засобів для видалення накипу.
Також адипінова кислота використовується для видалення залишкового матеріалу після заповнення швів між керамічними плитками.
Адипінова кислота є дуже важливим напівпродуктом у виробництві синтетичного волокна нейлон, полігексаметиненадипінаміду, її ефірів, поліуретанів.
Широке застосування адипінова кислота знайшла як харчової добавки E355
. Адипінова кислота використовується як м'який підкислювач з малою гігроскопічністю й кислим смаком, що зберігається тривалий час, наприклад: у жувальній гумці до 3%; у десертах до 0,6%; у сумішах для випікання до 0,4%; у сухих сумішах для напоїв до 1% (у перерахунку на готовий до вживання продукт). Допустиме добове споживання — 5 мг/кг ваги тіла на день у розрахунку на адипат-іон. ПДК у воді 2,0 мг/л, клас небезпеки 3. Е355 дозволена в десертах ароматизованих сухих у кількості до 1 г/кг продукту; у сумішах порошкоподібних для виготовлення напоїв у домашніх умовах у кількості до 10 г/кг; в начинках, опоряджувальних напівфабрикатах для здобних хлібобулочних виробів і борошняних кондитерських виробів і т. п. у кількості до 2 г/кг окремо або в комбінації з іншими адипатами в перерахунку на кислоту.- Ціна: 220 ₴/кг