Калій карбонат (потай, вуглекислий калій. Середня сіль калію та вугільної кислоти) Карбонат калію. пр.Корея
170 ₴/кг
- В наявності
Застосування Історично використання карбонату калію було пов'язано з розвитком скельної промисловості, миловаріння та виготовлення порцеляни.
Важлива для використання властивість карбонату калію — вступ в екзотичні реакції. Вологопоглинальні властивості цього з'єднання використовуються в аграрній промисловості та косметології. Карбонат калію застосовують і в харчовій промисловості для зниження кислотності вина та осушувача для фруктів. Серед інших сфер використання: входить до складу чорнила, тонерів, дезінфікувальних і мийних засобів. K2CO3 застосовується в тих самих сферах, що й карбонат натрію (виробництво скла, мийних засобів та ін.).
Однак для виробництва оптичного скла карбонат калію незамінний. Крім того, K2CO3 використовується для зниження кислотності вина та слугує як осушувач для оброблення фруктів. Іноді використовується у випічці. Також у складах для чорнила та тонерів, дезінфікувальних засобів і мийних засобів.
Як зневоднювальний агент K2CO3 так само виграє в соди
. А під час виробництва рідких мийних засобів дуже часто використовують гідрокарбонат калію. В органічному синтезі карбонат калію використовують як осушуючий агент для деяких кетонів, спиртів, амінів. Входить до складу конденсованих аерозолів, які використовують якості м'якого осушувального агента, де інші осушувальні агенти, як-от хлорид кальцію та сульфат магнію, можуть бути несумісні. Він не підходить для кислотних з'єднань, але може бути корисний для сушіння органічної фази, якщо в ній є невелика кількість кислотних домішок. Його також можна використовувати для сушіння деяких кетонів, спиртів і амінів перед перегінанням.
на кухні, де він має багато традиційних застосувань. Це інгредієнт у виробництві трав'яного желе, їжі, що використовується в китайській і південно-східній азійській кухнях, а також китайській локшиною та місячним тортом.
Він використовується, щоб пом'якшити рубець. Німецькі пряники часто використовують карбонат калію як випічку, хоча в поєднанні з хартсхорном. Однак важливо, щоб для запобігання шкоди використовувалися правильні кількості, і кухаря не мають використовувати його без керівництва. під час підлужування какао-порошку для виробництва голландського технологічного шоколаду способом врівноваження pH (то є зниження кислотності) натуральних какао-бобів; це також підсилює аромат. Процес додавання карбонату калію в какао-порошок зазвичай називають «гландським» (а продукти називаються обробленим у Нідерландах какао-порошком), оскільки цей процес був вперше розроблений 1828 року голландцем Коенрадом Йоханнесом ван Хаутеном. Як буферний агент під час виробництва меду або вина. у старовинних документах зазначено, що він використовувався для пом'якшення жорсткої води. як засіб пожежогасіння під час тушкування фритюрниць і різних пожеж класу В. під час тушкування конденсованого аерозолю, хоча і є побічним продуктом нітрату калію
як компонент зварювальних флюсів і флюсових покриттів на дугових зварювальних стрижнях. як інгредієнт корм для тварин, щоб задовольнити потреби в калію сільськогосподарських тварин, як-от бройлерів. як регулятор кислотності в шведському снюсі
Поташ — компонент зварювальних флюсів і флюсових покриттів. У тваринництві — кормова добавка, яка спрямована на зменшення дефіциту в калії. У цій якості використовують для бройлерів.
- Ціна: 170 ₴/кг