Сорбінова кислота Е-200 харчова. Виробник Китай. Сорбінова кислота. тара (коробки, мішки)
400 ₴/кг
- В наявності
Сорбінова кислота (харчова домішка Е200) являє собою безбарвні, слабо розчинні в воді, кристали. Хімічна формула сорбінової кислоти: C6H8O2. Вперше сорбинова кислота була отримана з соку горобини в 1859 року. Звідси вона й бере свою назву (Sorbus лат. — рябина). В 1939 року було відкрито її антимікробна дія. А вже в всередині 50-х років XX століття почалося промислове виробництво сорбинової кислоти та ее використання в якості консерванта Е200. Зараз сорбинову кислоту (харчову добавку Е200) в промислових масштабах отримують способом конденсації кетену з кротоновим альдегідом за допомогою кислотних каталізаторів.
Харчова добавка Е200 має антимікробні властивості, не токсична, не канцерогенна. В Розумних доз сорбінова кислота позитивно впливає на людський організм, підвищуючи імунітет і сприяючи детоксикації організму. Завдяки цим властивостям домішка Е200 широко застосовується в харчової промисловості в якості консерванту, даючи змогу збільшити термін зберігання харчових продуктів.
В харчових продуктів консервант Е200 застосовується в концентраціями від 30 до 300 грамів на 100 кілограмів готового продукту. К основним продуктам, у яких використовується домішка E200 можна віднести: соки, безалкогольні напої, кондитерські та хлібобулочні вироби, зернисту ікру, ковбасні вироби, згущене молоко та інші продукти.
Добавка Е200 є одним із найпоширеніших консервантом у харчовій промисловості через свою безпеку для організму людини.
Консервант Е200 дозволений для використання в харчовій промисловості Росії, України та інших країнах.
- Ціна: 400 ₴/кг