Продавець Хімічні реактиви та сировина від інтернет-магазину МенделєєвШоп.ua розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
488 відгуків
+380 (96) 629-15-15
МенделеевШоп
Кошик

Борна кислота. Ортоборна кислота. Кислота борна. Виробник Туреччина

130 ₴/кг

  • В наявності
Борна кислота.
Ортоборна кислота.
Кислота борна.
Виробник Туреччина
Борна кислота. Ортоборна кислота. Кислота борна. Виробник ТуреччинаВ наявності
130 ₴/кг
+380 (96) 629-15-15
+380 (96) 629-15-15
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Застосування борної кислоти в сільському господарстві. сільське господарство Борна кислота ефективна як добриво на торф'яних і дерново-підзолотистих ґрунтах (вапняних іболяних місцях). У культур, забезпечених бором, підвищуються сухостійкість, опірність паразитувальним мікроорганізмам, вірусним захворюванням. Бор у рослинах не реутилізується, тобто не пересувається зі органів, що старіють, до молодшого. Тому його надходження з ґрунту необхідне упродовж усього вегетаційного періоду

. Застосування борних мікроприладів сприяє збільшенню зав'язувань плодово-ягідних культур під час цвітіння, стимулює утворення нових точок росту, збільшує вміст цукру, вітамінів у вирощуваних культур, підвищує їхню стійкість до несприятливим метеорологічних умов і хвороб, як під час росту, так і під час зберігання врожаю. Оброблення борною кислотою плодово-ягідних культур знижує ймовірність виникнення хвороб рослин, викликаних браком бору («гніль сердечка» біля кореніплодів, порожнистий стібель біля кольорової капусти, гниль сердечка у буряку, дуплистість коренеплодів, бура та червона гниль у кольорової капусти, коркова тканина та парша на коренеплодах).

Особливо чутливі до недостатку бора картопля (захворювання грибковою паршею та затримка ріст рослини: пригнічується точка росту, міждоузлія стає укороченими, а черешки листя ламкими. Полуни утворюються дрібні, часто тріщиновані, у нижній частині полуниця розвивається покоричневня судинного кільця), цукрова буряк, кормові коренеплоди, томати (крапка росту стебла томата чорний, а в нижній частині починають рости нове листя, черешки молоде листя стає ламким. На плодах його утворюються бурі плями відмерлої тканини),

яблуні та груші (на верхівці паща листя набуває сизованого відтінку, зморшкиться, бувають ламкими та некротичними по краях, одночасно спостерігається посилений ріст пазушних бруньок, а в плодозних дерев часто розвивається некроз м'якоті плодів).

Рецепти із застосуванням борної кислоти: Капуста білочана та кольорова. Некореневе підживлення. 10г/10 л води. Витрата розчину — 1 л/10 м2. Картопля. Оброблення клубнів перед посадкою (10 г/10 л води. 1 л/25кг). Некореневе підживлення (10 г/10 л води. Витрата розчину — 1 л/10 м2)

Цибуля ріпчаста, огірки, буряк, томати. Некореневе підживлення. 5 г/10 л води. Витрата розчину — 1 л/10 м2. Ягідні культури (виноград, малина, суниця, смородина, крижовик). Некореневе підживлення. 5 г/10 л води. Витрата розчину — 1-2 л/10 м2 (або 1-1,5 л/куст).

Плодові культури (вишня, груша, слива, яблуня). Некореневе підживлення. 10-20 г/10 л води. Витрата розчину — 2-10 л/дерево.

Квіткові культури. Некореневе підживлення. 5 г/10 л води. Витрата розчину — 1 л/10 м2. На сільськогосподарські рослини негативно впливає як брак, проте надлишок бору в ґрунті. Високі дози бору викликають у рослин токсиноз, опік нижніх листя, крайній некроз; листя жовтіють, відмирають опадають. Вміст бору в рухомій формі понад 30 мг/кг ґрунту стає причиною важких захворювань не тільки рослин, а й тварин. Зернові культури страждають від надлишку бору за його вмісту 0,7-8,8 мг/кг ґрунту. Люцерна та буряк переносять концентрацію бору понад 25 мг/кг ґрунту.

Інформація для замовлення
  • Ціна: 130 ₴/кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner