
Мальтодекстрин DE 15-20, патока, харчова. виробництво Китай. фасування 1 кг.
100 ₴/кг
- В наявності
Патока (декстринмальтоза, мальтодекстрин) — продукт неповного кислотного (розбавлених кислотами) або ферментативного гідролізу крохмалю. Утворюється як побічний продукт під час виробництва цукру та крохмалю. Виділяється два основні типи патоки — біла патока (червона, з кукурудзяного, картопляного та іншого крохмалю), і меліса, чорна патока (свікло-цукрова).(1][2].
У чистому вигляді крохмальна патока не має кольору. За консистенцією вона схожа на молодий рідкий мед [1]. Хімічний склад:
- декстрин — от 0 % до 70 %
- глюкоза — от 0 % до 50 %
- мальтоза — от 19 % до 85 %
Часто під патокою мається на увазі різні цукровідновлювальні сиропи, зокрема темну патоку (меласу) і світлу патоку (англ. Golden syrup), вид інвертного цукру, а також такі різновиди крохмальної патоки, як глюкозний сироп (англ. glucose syrup), мальтозний сироп, крохмальний сироп і кукурудзяний сироп (83). У побутовому розумінні під паткою можуть бути різні види сиропів, не обов'язково отримані внаслідок гідролізу крохмалю.
Широко застосовується у випічці, і, слугуючи як підсолоджувач, водночас впливає на текстуру випічки, робить її ніжнішою та пишнішою. Залежно від вуглеводного складу може застосовуватися в різних галузях харчової промисловості та в нехарчовому виробництві.
У харчовій промисловості
Патока використовується в кондитерському та консервному виробництвах, пивоваренні, а також у спортивному харчуванні та для виробництва абретів.
Патока потрібна кондитерській промисловості під час виготовлення пряників і деяких сортів хліба. У разі додавання в малих кількостях визначає колір, а в найбільших кількостях — смак і в'язкість виробів із тіста. Завдяки здатності сповільнювати кристалізацію цукрозу широко використання патоки під час виробництва кондитерських виробів: варення, джема, карамелі, зефіру, пастили, особливо ж — помади та мармеладу. Окремі різновиди патоки використовуються під час виробництва морозива та заморожених десертів для зниження точки замерзання продукту.
Параметри |
Норма, хв. |
Аналіз |
Опис |
Білий порошок невизнаної форми |
|
Запах |
Має специфічний запах мальтодекстрину |
|
Смак |
Несолодкий або солодкуватий смак |
|
DE% (m/m) |
18-20 |
19 |
Тест на крахмал |
Негативно |
Відповідає |
Вологомісткість, % (m/m) |
≤6,0 |
5,2 |
Розчинність, % (m/m) |
≥98 |
98,3 |
РН |
4,6-6,5 |
5,1 |
Зола, % (m/m) |
<0,6 |
0,1 |
Оксид сірки (г/кг) |
≤0,04 |
0,01 |
Йодна проба |
Немає реакції |
Відповідає |
Аналіз на важкі метали |
||
Мишак, мг/кг |
≤1,0 |
0,05 |
Свинець, мг/кг |
≤0,5 |
0,02 |
Мідь, мг/кг |
≤5,0 |
0,03 |
Мікробіологічний аналіз |
||
Загальна кількість бактерій, cfu/г |
≤3000 |
140 |
Китична паличка |
Негативно |
Відповідає |
Пліснява та дріжджі |
≤100 |
≤30 |
Патогенні бактерії |
Негативно |
Відповідає |
Бренд: КНР
Країна-виробник: Китай
DE% (m/m): 19
Тест на крахмал: Негативно
Розчинність, % (m/m): 98,3
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | M&M |
- Ціна: 100 ₴/кг