Стеаринова кислота 50% формула C18H36O2 Інша назву: Цетилуксусна н-октадеканова кислота Виробляємо.
170 ₴/кг
- В наявності
- Стеаринова кислота — одна з найбільш розполонених у природі жирних кислот. Входить як гліцерид до складу ліпідів, насамперед тригліцеридів (жирів) тваринного походження, а також рослинних олій, трапляється в деяких видах нафти. Крім того, вона міститься в рослинах, наприклад, у плодах какао, соєвих бобах, у пальмовій олії. Синтезується в організмі з пальмітинової кислоти під дією ферментів — елонгаз, що відповідають за подовження аліфатичному ланцюгу жирних кислот. Основним промисловим методом отримання стеаринової кислоти є витягання її зі стебла — продукту гідролізу жирів під час виробництва мила. Солі та ефіри стеаринової кислоти називаються стеаратами.
Застосування Стеаринова кислота найчастіше використовується виробниками в косметичній індустрії, оскільки вона може слугувати як емульгатор, стабілізатор у багатьох засобах для підтримки краси. Так, наприклад, у складі кремів для шкіри, вона може слугувати речовиною, що зменшує прозорість продукту. У миловаренні стеаринова кислота слугує як загусник. Особливу цінність стеаринова кислота представляє під час виробництва косметики, що доглядає суху шкіру, оскільки активні речовини стеарину швидко вбираються в таку шкіру та сприятливо впливають на неї.
Стеаринова кислота – безбарвні кристали. Не водорозчинна, розчиняється в ефірі. У природному середовищі – вищі жирні кислоти тваринного або рослинного походження, складова частина багатьох масел і жирів. Промисловий метод отримання – при виробництві мила, стеарину.
Застосовується в косметичній промисловості (мило, інгредієнт косметичних засобів), при виготовленні гуми, пластичних мастил, свічок, клеючих паст. Використовується у фармацевтиці, в хімічній, текстильній, харчовій промисловості (антиоксидант, стабілізатор).
- Ціна: 170 ₴/кг