Загальна інформація
Сорбат калія Це калієва сіль сорбінової кислоти. У харчовій промисловості маркетується як Добавка E202 використовується як консерванта.
Вперше сербінова кислота була отримана з соку рябіни 1859 року. У 1939 році було відкрито антимікробну дію. А вже в середині 50-х років почалося промислове виробництво сорбінової кислоти і її використання в якості консерванта.
Консервант E202 є найбільш розчиненим зі сорбатів. Розгортка сорбата калія при кімнатній температурі становить 138 грамів речовини в одному літрі води. Добування E202 є природним консервантом. Найчастіше сорбат калія видобувають з кісточок деяких рослин. Також консервант E202 можна отримати синтетичним шляхом. Хімічна формула сорбата калія: C6H7KO2.
Основні параметри харчової добавки E202:
- Смак - ні.
- Колір - білий.
- Консистенція - гранули або порошок.
Основні | |
---|---|
Ціна за 1 кг | 450 |
Країна виробник | Китай |
Ціна за 1 л. | 450 |
- Ціна: 450 ₴/кг